Home

Nieuws 674 x bekeken

Miljoenenveiling van loonwerkbedrijf Baert

Koewacht – De complete inboedel en het machinepark van ongeveer 500 kavels van het Zeeuwse loonwerkbedrijf Baert gaat onder de hamer. Het gaat om een miljoenenveiling.

Het loonbedrijfheeft na 77 jaar zelf besloten te stoppen met hun onderneming. Redenen hiervoor zijn te weinig rendement, moeite met het vinden van personeel en te hoge kosten voor het onderhoud van het machinepark.

”Groot worden is minder moeilijk dan groot blijven. Niets blijft hetzelfde. Het werk is zwaar in een loonbedrijf door de wisselende, lange diensten. Daardoor is het vinden van nieuw vakbekwaam personeel moeilijk. Ons rendement is daarnaast sterk gedaald door stijgende kosten om het machinepark op peil te houden. Met pijn in ons hart hebben wij daarom zelf besloten na 77 jaar te stoppen. We willen zo de afwikkeling in eigen hand houden”, aldus Mark Baert, eigenaar van het loonbedrijf.

Troostwijk Veilingen constateert dat meer agrarische loonbedrijven in dezelfde situatie verkeren. Stef Hooijman, hoofd van de agrarische afdeling bij Troostwijk Veilingen: ”We zien dat de branche het moeilijk heeft. Vaste klanten van de loonbedrijven gaan met pensioen. Grote agrariërs nemen hun plaats in. Zij voeren veel werkzaamheden in eigen beheer uit. Hierdoor zijn traditionele loonbedrijven minder noodzakelijk.”

Baert heeft ervoor gekozen het bedrijf op een gecontroleerde manier zelf te sluiten. ”Uit ervaring blijkt dat deze strategie financieel beter uitpakt dan een gedwongen sluiting”, zegt Hooijman.

De veiling van het machinepark en de inboedel is met 500 kavels een van de grootste industriële veilingen van het jaar. De inboedel kan op zaterdag 10 december van 10-16 uur worden bekeken aan de Klapstraat 30 in Koewacht maar biedingen zijn nu al welkom.

Of registreer je om te kunnen reageren.