Home

Nieuws 294 x bekeken

'Met gezamenlijke inkoop vallen we op bij Greenery'

IJsselmuiden - AGF Partners, de koepelorganisatie voor 20 groothandels in groenten en fruit wil de gezamenlijke inkoop voor de leden uitbreiden.

De nieuwe voorzitter Harrie ten Have heeft die opdracht meegekregen. “Met gezamenlijke inkoop vallen we op bij grote partijen als The Greenery en Zespri en kunnen we dezelfde korting bedingen als supermarkten”, laat het groothandelsbedrijf Postuma weten uit IJsselmuiden. Dat bedrijf koopt een deel van het Nederlandse importassortiment gezamenlijk in. “Dat is nu nog een beperkt deel, maar we willen het uitbreiden.”

Volgens Dick Meulblok, voorzitter van de koepel voor AGF-detailhandel AGF Partners Nederland, denkt dat de inkoopbundeling gunstig is voor detaillisten in Nederland. De voordelen van deze partijen kunnen doorgegeven worden aan de groentenspeciaalzaken.”Er zijn ook grote partijen op de groothandelsmarkt als Harrie Goesten, maar de kleinere partijen kunnen gezamenlijk veel bereiken.”

Ten Have heeft zijn sporen vooral verdiend in de retail waar hij in diverse leidinggevende functies steeds eindverantwoordelijke is geweest voor de inkoop, merchandising en de marketing van producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.