Home

Nieuws 163 x bekeken

Meerderheid Duitsers koopt niet milieubewust

Neurenberg - De meerderheid van de Duitsers koopt niet milieubewust in en let ook niet op de diverse milieu- en biozegels. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek van de Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

Toch is desgevraagd de helft van de Duitsers in de supermarkt wel bereid meer te betalen voor de milieuvriendelijkheid van een bepaald product. De andere helft van de consumenten kiest in dat geval echter voor de eigen portemonnee en neemt de goedkopere variant.

De enquête was de eerste van een nieuwe reeks aan de hand waarvan de algehele milieubewustheid van de bevolking zal worden gemeten. Er zal bijvoorbeeld onderzocht worden hoe het met de actieve milieuinzet van de mensen is gesteld. Uit het eerste onderzoek blijkt dat 14 procent van de Duitsers regelmatig een natuurbeschermingsorganisatie steunt. Actieve deelname aan milieuprojecten in de eigen regio scoort 15 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.