Home

Nieuws

'Meer landen hebben Ehec-fonds niet geheel besteed'

Brussel – Verschillende EU-lidstaten hebben het toegekende bedrag uit het Ehec-noodfonds niet volledig uitgekeerd aan getroffen telers.

Dat laat een woordvoerder van de Europese Commissie weten. Hij kon niet zeggen om welke landen het gaat.

Volgens de Europese Commissie heeft een aantal landen de uitbetaling ook nog niet rond voor 15 oktober. Deze landen dreigen een korting op te lopen. Als meer dan 5 procent van het bedrag dat is toegekend nog uitbetaald moet worden, houdt de Europese Commissie 10 procent in. Die korting loopt de komende maanden op van 25 procent naar 45 en 70 procent en uiteindelijk naar 100 procent.

Nederland heeft 1,5 miljoen euro van de toegekende 27 miljoen euro niet uitgekeerd. Wel heeft Nederland de afhandeling en uitbetaling afgerond voor 15 oktober. België heeft het volledige bedrag uitgekeerd. In totaal was het Ehec-noodfonds gevuld met 227 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.