Home

Nieuws 199 x bekeken

Meer H3N2 infecties in Amerikaanse staat Iowa

Atlanta – In de Amerikaanse staat Iowa zijn drie kinderen besmet geraakt met het H3N2 virus. Dit virus is afkomstig van varkens maar heeft ook delen van het H1N1 virus in zich.

Enkele maanden eerder werden ook al besmettingen met dit virus gemeld in andere Amerikaanse staten. In totaal is het virus sinds september 2011 10 keer opgedoken bij mensen in Amerika. Sommige hiervan hadden contact met dieren. De drie nieuwe gevallen zijn door een andere (onbekende) bron besmet geraakt. De kinderen zijn inmiddels weer hersteld.

Het griepvirus H3N2 heeft een deel van het H1N1 griepvirus in zich, de variant die de Mexicaanse griepuitbraak in 2009 veroorzaakte. Volgens virologen is dit type virus ontstaan toen varkens tegelijk met het varkensgriepvirus H3N2 en het humane H1N1 virus besmet waren.

Amerika is extra alert op griepvirussen na de dreiging van H5N1 vogelgriepuitbraken en de Mexicaanse griepuitbraak twee jaar geleden. Na een stijging van het aantal humane gevallen met het varkensgriepvirus H3N2 is er begonnen met de ontwikkeling van een H3N2 vaccin. Dit vaccin is nog niet klaar om ingezet te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.