Home

Nieuws

Marfrig boekt door wisselkoers groot verlies

São Paulo – Marfrig heeft in het derde kwartaal een verlies geboekt van 540 miljoen real (224 miljoen euro). De Braziliaanse vleesgigant wijt het verlies aan de fors gedaalde waarde van de Braziliaanse Real en gestegen voerkosten. De omzet steeg 45 procent tot 5,52 miljard Real (2,3 miljard euro).

Marfrig is een grote exporteur die normaliter baat heeft bij een lage waarde van de real. De real had echter lang een relatief hoge waarde ten opzichte van de dollar en het bedrijf dekte zich hiervoor met dollarbeleggingen in. De centrale bank van Brazilië verraste echter door in augustus de rente te verlagen.

Wanneer de wisselkoerseffecten buiten beschouwing wordt gelaten, maakte Marfrig een brutowinst van 637 miljoen real (265 miljoen euro). Investeerders reageerden ondanks de dollarafschrijving daarom positief en lieten het aandeel met dubbele cijfers stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.