Home

Nieuws

Makhteshim Agan wil binnen 5 jaar omzet van 4 miljard

Tel Aviv – Makhteshim Agan wil de komende vijf jaar de jaarlijkse omzet opvoeren van 2,5 tot 4 miljard dollar (2,9 miljard euro).

De producent van landbouwchemicaliën denkt dankzij de recente overname door Chemchina op grote schaal goedkoop producten te kunnen gaan produceren in China. Dat zegt Benelux-manager Jaap de Bruijn.

Het Israëlische bedrijf is sinds kort voor 60 procent eigendom van het Chinese Chemchina. Het overige deel van het bedrijf blijft eigendom van de Israëlische investeringsmaatschappij Koor. Het management blijft in Tel Aviv, dat ook de leiding krijgt van de Chemchina-divisie die landbouwchemicaliën maakt.

”Chemchina realiseert met landbouwchemicaliën een jaaromzet van zo’n 1 miljard dollar (735 miljoen euro). ”Chemchina is nu nog louter in China actief. Door de overname versterken wij onze positie op één van de grootste groeimarkten ter wereld. Daarbij krijgt de onderneming de beschikking over goedkope Chinese productiefaciliteiten, die voor de gewenste groei in de komende jaren nodig zijn.”

In het derde kwartaal zag Makhteshim Agan de omzet met 20 procent stijgen tot 635 miljoen dollar (466 miljoen euro). Een verlies van 56 miljoen dollar werd bovendien omgebogen tot een winst van 10 miljoen dollar (7,3 miljoen euro). In Europa steeg de omzet met 8 procent tot 207 miljoen dollar (152 miljoen euro).

De grootste groei werd gerealiseerd in Zuid-Amerika, waar de omzet met bijna 30 procent steeg tot 192 miljoen dollar (141 miljoen euro). De Noord-Amerikaanse omzet steeg met een vergelijkbaar percentage tot 95,6 miljoen dollar (70,2 miljoen euro), terwijl in Azië en Afrika de omzet met 20 procent steeg tot 117,6 miljoen dollar (86,3 miljoen euro).

Makhteshim Agan verdwijnt van de beurs en het is dus de laatste keer dat het bedrijf kwartaalcijfers publiceert.

Of registreer je om te kunnen reageren.