Home

Nieuws

Luchtvracht ondervindt lichte hinder van mist

Schiphol - Luchtvrachtverwerkers hebben het afgelopen weekeinde te maken gehad met vertragingen door de aanhoudende mist.

De vertragingen variëren van enkele uren tot een dag, meldt Van der Put Fresh Cargo, dat veel verse bloemen en groenten per vliegtuig transporteert. In de meeste gevallen blijft de schade echter beperkt, omdat leveranciers is verzocht hun verswaren langer vast te houden.

Blue Sky Cargo, dat ondermeer het transport van verse groenten en fruit voor The Greenery verzorgt, zegt weinig hinder te hebben ondervonden. “We hebben geluk gehad dat onze vluchten wel gewoon doorgingen, terwijl vluchten op andere bestemmingen uitvielen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Volgens Van der Put zijn de eventuele financiële gevolgen voor rekening van de leveranciers en vervoerders. Het bedrijf denkt evenwel dat de financiële schade beperkt zal blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.