Home

Nieuws 1084 x bekeken

Louis Nagel reorganiseert na verkoop activiteiten

Nijmegen – Louis Nagel, importeur van de trekkermerken Landini en McCormick, gaat reorganiseren. Het bedrijf brengt het aantal arbeidsplaatsen terug van 25 tot 14 en verhuist begin 2012 naar een kleiner pand in Nijmegen.

De reorganisatie is volgens Louis Nagel noodzakelijk omdat er geen geschikte importeurschappen voor grondbewerking- en hooibouwmachines zijn gevonden.

Tevens zal Louis Nagel niet langer logistieke en administratieve taken verlenen aan Nagel Power Systems. Nagel Power Systems is een voormalige dochteronderneming van Louis Nagel. Het bedrijf verkoopt onder andere scheepsmotoren en industriemotoren van John Deere.

Louis Nagel is sinds 28 februari na 54 jaar het importeurschap van John Deere kwijt. Het bedrijf verkoopt sinds mei Landini en McCormick en voegde later de GPS-systemen van Ag Leader en Autofarm toe aan het assortiment. Volgens Louis Nagel-directeur Geert Jaspers zijn de verkopen ook niet meegevallen.

“Ik denk dat de merken Landini en McCormick net als in voorgaande jaren uit zullen komen op een marktaandeel van 1 procent”, aldus Jaspers, die 30 jaar lang John Deere verkocht en de merken qua prijs en kwaliteit tussen Deutz-Fahr en Zetor plaatst. In 2009 werden zo’n 120 machines van beide merken afgeleverd, zo blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

Louis Nagel ondervond bovendien concurrentie van de vorige importeur van Landini en McCormick, de firma Vormec uit Steenwijk. Het bedrijf beschikte nog over een serie machines die het kwijt wil, wat de afzet in Nederland enigszins bemoeilijkte. In België lopen verkopen volgens Jaspers beter.
Louis Nagel sprak volgens Jaspers lang met spuitenproducent Caffini, maar heeft plannen voor de import voorlopig in de ijskast gezet. “Het helemaal opnieuw in de markt zetten van Caffini kost ons nu gewoon te veel geld en energie.”

Jaspers hoopt volgend jaar te kunnen profiteren van een fors gekrompen aantal dealers. Nu zetten 150 dealers de merken af, maar eind dit jaar wordt een nieuwe structuur met circa 75 dealers bekendgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.