Home

Nieuws

Lichte krimp bij Vitelia

Oirlo - Coöperatie Vitelia verwacht in 2011 een mengvoerafzet van 450.000 tot 455.000 ton.

Dat is fractioneel minder dan de 460.000 ton die ze in 2010 afzette. De daling wordt vooral veroorzaakt doordat grote pluimveehouders dit jaar omschalen van kooi naar scharrelhuisvesting, stelt directeur Jan Janssen. De afzet van varkensvoer zit juist een procent of tien in de plus. "We zitten in een regio waar de varkenssector nog steeds groeit", stelt directeur Jan Janssen.

Hij verwacht in 2012 te groeien richting 500.000 ton omzet als de pluimveehouders weer volop in productie zijn. "Maar we zijn niet blind voor de omgeving, er zijn ook analyses en plannen gemaakt voor hoe te handelen bij 15 tot 20 procent krimp van de veestapel."

Of registreer je om te kunnen reageren.