Home

Nieuws 365 x bekeken

Lelies weer sterk in keuringszaal vertegenwoordigd

Lisse – In deze periode van het jaar is in de keuringszaal over het algemeen Schraalhans keukenmeester.

Weinig aanbod dus voor de keuring, maar dat neemt niet weg dat er in de keuringszaal bij de CNB in Lisse het nodige te zien is. Vooral op het gebied van lelies. Zo heeft Marklily weer een forse inzending ingebracht. De veredelaar toont onder andere de prachtige witte Lilium ‘Adoration’. Een vrij nieuwe lelie uit het LA sortiment die door ingewijden een goede toekomst wordt voorspeld. Die toekomst is al veroverd door de sterk in de markt staande, dieprode OT (een kruising van Oriental x Trompet) Lilium ‘Robina’ waarvan eveneens een vaas wordt getoond. Met slechts enkele takken is een boeket met een enorme bloemenpracht te realiseren.

Helder oranje is Lilium ‘Fortune Wheel’ en licht purper Lilium ‘Frontera’ die enorm grote knoppen manifesteert. Lelies ook van World Breeding die onder andere de witte Lilium ‘Castellani’ toont, alsmede de oranje/gele L.’Flavia’ en de hard roze L. ‘Valtimi’ die gezien het grote aantal knoppen veel bloei belooft.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.