Home

Nieuws

Lelies op pot zijn aanwinst voor de huiskamer

Lisse – Lelies op pot zijn voor het gebruik in de huiskamer een grote aanwinst.

Het sortiment wordt zoetjesaan meer en meer uitgebreid en nagenoeg alle cultivars zijn genetisch kort en kamerplanten waaraan de consument enkele weken (bloei)plezier kan beleven. De veredelingsvereniging The Originals heeft zo’n sortiment in huis en toont daarvan enkele paradepaardjes in de keuringszaal bij de CNB in Lisse. Zoals de roze/witte Lilium ‘Souvenir’. Een prachtig gevormde bloem en een macht aan knoppen die lang bloeiplezier beloven.

Roze met oranje is L. ‘Lady Like’. Een aparte en vrolijke kleur. Wit met veel spikkels is L. ‘Cross Over’ en dieprood L. ‘Tritex’. Alle getoonde lelies zijn kort, hebben een goed en fris gewas en veel bloemen en knoppen.

Minder imposant is de bloei van de Galanthuscilicus die Cees Breed toont. Dit Sneeuwklokje is wat bloei betreft enigszins aan de vroege kant, zoals dit in het huidige seizoen trouwens voor veel bol- en knolsoorten uit het segment van de bijzondere bolgewassen geldt. In de stand van Breed staan ook de vorige week al ingeleverde potten met Schizostilyscoccinea nog prachtig in bloei, alsmede de Oxalis soorten O. Versicolor en O. massoniana.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.