Home

Nieuws

Lelie Profundo is stevige bloeier

Lisse – Lilium ‘Profundo’ heeft het in zich om een sterke speler op de leliemarkt te worden.

De donker purperen lelie van Marklily heeft qua kleur weg van de al stevig in de markt staande Lilium ‘Robina’ van dezelfde veredelaar waarvan al een flink areaal wordt geteeld. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse staat een mooie vaas van dit product. De tijd zal leren of L.‘Profundo’ het kleursegment versterkt, of juist andere lelies van dezelfde kleur en kwaliteit verdringt.

Marklily heeft nog meer lelies voor het voetlicht geplaatst. Waaronder de licht oranje Lilium ’Oceania’ die opstaande bloemen heeft, de donkerpaarse L.‘Musassi’ met geel in het bloemenhart en de witte L.‘White Ronova’. Alle geshowde lelies hebben een mooi fris groen gewas en stevige knoppen in aantallen die veel en lang bloei beloven. In de zaal ook een pot met forse Nerinebowdenii ‘Hera’ waarvan (in tegensteling tot soortgenoten) het blad vergeelt als de bloei voluit aan de orde is.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.