Home

Nieuws

’Ledenraad positief over overnameplan ForFarmers’

Lochem – De ledenraad van coöperatie FromFarmers staat overwegend zeer positief tegenover de voorgenomen overname van Hendrix door ForFarmers. De coöperatie is grootaandeelhouder van ForFarmers. Dat melden diverse bronnen binnen de ledenraad op anonieme basis na een informatiesessie van het mengvoerconcern voor aandeelhouders.

Volgende week vrijdag stemmen alle aandeelhouders inclusief de coöperatieleden over de voorgenomen overname. Alle ruim 6.000 ledenbedrijven van de coöperatie ForFarmers met certificaten of participatierekeningen hebben stemrecht. De coöperatie heeft meer dan 90 procent van de aandelen. De overige aandelen zijn in handen van medewerkers en externe beleggers.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan Markink wil alleen kwijt te geloven dat de bijeenkomst ”vermoedelijk geen aanleiding geeft tot een vraag naar meer informatie. Er is een compleet beeld geschapen.” Zelf ziet Markink af van het opvragen van zijn stemrecht, dat daardoor kan worden uitgeoefend door de coöperatie.

De voorgenomen overname van Hendrix, een dochterbedrijf van Nutreco, maakt van ForFarmers één van de grootste mengvoerconcerns van Europa. Op basis van de cijfers van 2010 blijft Agrifirm in Nederland wel de grootste voerleverancier, maar het verschil is zo klein dat mogelijk ForFarmers het bedrijf uit Apeldoorn in zal halen.

Omvang telt in de mengvoersector, waar marges vaak smal zijn en innovatiebudgetten steeds belangrijker.

Of registreer je om te kunnen reageren.