Home

Nieuws

Lange vrachtauto’s niet langer welkom bij Duitse bloemenveiling

Zoetermeer – Lange vrachtauto’s mogen geen bloemen en planten vervoeren naar de Duitse bloemenveiling in Herongen, 1 km over de grens bij Venlo. Dat heeft verkeersminister Harry Voigtsberger van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bepaald. Voor de vele Nederlandse leveranciers is dat problematisch.

Voigtsberger weert de vrachtauto’s, in jargon LZV’s, omdat deze gevaarlijk zouden zijn voor ander verkeer en bovendien concurrentie vormen voor het treinverkeer, dat milieuvriendelijker zou zijn. De lange vrachtauto’s rijden over de grens via een brede snelweg en aparte afrit naar de bloemenveiling.

De vrachtauto’s doorkruisen geen dorpskernen en de bloemenveiling Herongen heeft geen directe verbinding met het spoorwegnet. De Nederlandse vervoerdersorganisaties TLN en EVO ageren tegen de maatregel. Volgens de organisaties schakelen vervoerders noodgedwongen over op minder lange vrachtauto’s, die vaak vanuit het Westland of de omgeving Aalsmeer naar Duitsland rijden.

De inzet van pakweg vier korte trucks is minder voordelig voor het milieu dan twee lange trucks, aldus TLN en EVO.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.