Home

Nieuws

'Landbouw gevaarlijkste bedrijfstak'

Londen – In de Britse landbouw zijn in het jaar tot eind maart 2011 34 dodelijke ongevallen gebeurd. Daarmee is het de gevaarlijkste bedrijfstak in Groot-Brittannië.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Health and Safety Executive HSE, de arbeidsinspectie van Groot-Brittannië. Het aantal van 34 ongevallen is weliswaar vijf minder dan in de voorafgaande twaalf maanden, maar de landbouw blijft per 1.000 werknemers de meest risicovolle tak om in te werken.

Per 1.000 werkers komt de landbouw op bijna 222 ongevallen met doden of gewonden. De bouw heeft weliswaar meer dodelijke slachtoffers maar komt gezien de omvang van de sector uit op een ratio van 173,2 ongevallen met doden of gewonden per 1.000 werkers.

De National Farmers Union vindt het aantal ongevallen in de landbouw nog altijd veel te hoog. ‘’De sector als geheel beschouwt de huidige situatie als onaanvaardbaar. We werken samen met de HSE om het probleem aan te pakken. Elk dodelijk ongeval of ernstige gewonde heeft vernietigende gevolgen voor de gezinnen en de betrokken boerenbedrijven,’’ aldus hoofd beleidszaken Andrew Clark.

Of registreer je om te kunnen reageren.