Home

Nieuws

LTO wil kind beschermen op polderwegen

Zwolle – LTO Noord gaat in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en branche-organisatie voor loonwerkers Cumela de onveiligheid op de weg aanpakken. Het project spitst zich toe op het Vechtdal.

Het initiatief komt voort uit de Landbouwontwikkelingsagenda ’Ruimte voor de Vecht’. De LTO Noord afdelingen Hardenberg, Ommen, Dalfsen en West-Overijssel hebben deze agenda opgesteld met boeren uit de regio. Doel is om met name fietsende kinderen op polderwegen beter te beschermen tegen landbouwverkeer.

Om gevaarlijke situaties met trekkers en zware landbouwmachines te voorkomen, worden in de week van 14 tot 18 november veiligheidshesjes uitgedeeld op 89 basisscholen in het Vechtdal. De organisaties doen dit in de hoop de kinderen alerter te zijn op landbouwverkeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.