Home

Nieuws 294 x bekeken 2 reacties

LTO verrast door motie over waterschap

Den Haag – LTO Nederland zegt verrast te zijn door het moment waarop D66 de motie voor het afschaffen van de waterschappen indient.

Dat is de reactie van Siem-jan Schenk, bestuurslid van LTO Nederland en tevens voorzitter van LTO Noord. ”We zijn verrast omdat de de toekomst van de waterschappen zijn vastgelegd in het regeerakkoord. De rol van PVV die zegt de motie te steunen is dan ook dubieus. Dat maakt de uitkomst van de motie onzeker.”

Schenk vreest dat als de waterschappen daadwerkelijk worden afgeschaft en ondergebracht worden bij de provincies, de belangen van de boeren in geding komen. ”De boeren in Nederland beheren 70 procent van het oppervlakte. Dat maakt dat landbouw een specifiek belang in het waterbeleid.”

Schenk vreest dat als het waterbeleid onderdeel wordt van het provinciaal beleid overgeleverd wordt aan de politieke waan van de dag. ”Waterbeheer vraagt om een lange termijn en eigen aanpak. Dat kan het best binnen het systeem van de waterschappen.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Th.Reintjes

    Waterschappen moeten zorg dragen voor een goed waterbeheer! Zorgen dat het peilbeheer goed is, in het groeisiezoen voldoende hoog peil om verdroging te voor komen en in herfst en winter wat lager peil. hier moet met vakkundig mee spelen! en zorg dragen dat alles goed onderhouden wordt zodat er geen overlast is van tehoog water bij hevige regenval. Daarbij moeten de kosten in de hand gehouden worden. Natuur kan wel mooi zijn maar wat er gebeurd is, dat er zeer veel geld over de balk gesmeten is om natuur te maken op kosten van de voedselproducent ,de boeren. Laat de waterschappen bestaan, maar de dure bestuurshobby terug brengen naar ervaren en eerlijke mensen waarvan de meeste boeren, die echt kennis van grond en waterbeheer hebben! De uitvoerings en controlerende taken moet door personeel gebeuren. Niet meer dan noodzakelijk is, anders gaan ze dingen zoeken die niet nodig zijn en bergen geld kosten. Laat a.u.b de provincie eraf blijven, alleen als het nodig is de waterschappen bij te sturen als het fout gaat.

  • no-profile-image

    loijenga

    Waarom zal bij de provincies de politieke waan van de dag heersen. Bij waterschappen idem dito, helft van het bestuur bestaat uit politieke partijen. En de natuurlobby zorgt er wel voor dat hun jongens/dames door de politieke partijen in het bestuur komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.