Home

Nieuws 248 x bekeken

Krap aanbod bij Duitse biologische eieren

Bonn - Het aanbod aan biologische eieren op de Duitse markt is aan de krappe kant, wat in de resterende weken van dit jaar een hoger prijsniveau mogelijk maakt.

Dat is de analyse van de pluimvee- en landbouwmarktbureaus MEG en AMI. De inschatting is gebaseerd op de in oktober doorgevoerde inventarisatie van de door de biologische legsector gerealiseerde prijzen. De prijsontwikkeling blijkt bij de afzonderlijke bedrijven in het eerste halfjaar niet eenduidig te zijn geweest. Een deel van de bedrijven meldt lagere prijzen, andere hebben hogere prijzen weten te krijgen. In het derde kwartaal was geen verandering te zien. Het rendement staat volgens de analisten onder druk door de hogere voerprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.