Home

Nieuws 195 x bekeken

'Krachtenbundeling kennis in waterproblematiek nodig'

Amsterdam – Agnes van Ardenne pleit voor internationale kennisbundeling om de waterproblemen aan te pakken. Tijdens het Horticongres in Amsterdam heeft de voorzitter van het Productschap Tuinbouw daarvoor een krachtig pleidooi gevoerd.

Van Ardenne hield die boodschap voor aan de naar schatting 700 belangstellenden uit binnen- en buitenland die het congres bijwoonden, dat tevens de start vormde van de Horti Fair.

Centraal thema van het congres was de waterproblematiek, dat zich met name voordoet in de noordelijke helft van Afrika en het zuidwesten van Azië. Diverse sprekers richten hun aandacht op onderzoek naar de mogelijke bijdrage van de tuinbouw aan de oplossing van het waterprobleem.

Volgens Van Ardenne heeft Nederland de kennis in huis om een bijdrage te leveren aan het waterprobleem, maar is daarvoor een internationale kennisbundeling noodzakelijk. Ze concludeerde dat de wereldwijde beschikbaarheid van kennis enorm is en dat het tijd is om die kennis te verbinden.

Behalve technische oplossingen om de efficiëntie van watergebruik te verhogen, zoals mogelijk is met het gesloten kassysteem, werden er ook voorbeelden aangedragen van de mogelijkheid om efficiënt waterbeheer toe te passen in Noord-Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.