Home

Nieuws

'Kostprijspluscontract melk voorbeeld voor groente'

Londen – De groente- en fruitsector moet zich sterker maken voor vaste contracten met een gegarandeerde opbrengst boven kostprijs. Het melkmodel van de Britse keten Tesco kan daarbij als voorbeeld dienen.

Dat stelde zuiveladviseur Hayley Campbell-Gibbons van de Britse boerenbond NFU.

Met een groep Britse melkveehouders spreekt Tesco elk half jaar een prijs af, die onafhankelijk wordt vastgesteld door een consultantkantoor. ”Als zo’n model werkt in de zuivel moet dat ook voor groente en fruit kunnen”, stelt Campbell-Gibbons in het Britse vakblad Fresh Produce Journal. Ook de NFU moet zich daarvoor sterker uitspreken, stelt ze.

Ook supermarktketen Morrissons’ sprak zich deze week uit voor een sterkere samenwerking tussen schakels van de groenteketen.

Of registreer je om te kunnen reageren.