Home

Nieuws 199 x bekeken

Kamer wil meer aandacht voor vrouwen in ontwikkelingslanden

Den Haag – De Tweede Kamer wil meer aandacht voor vrouwen in de landbouw in ontwikkelingslanden.

Dat blijkt bij het debat in de Tweede Kamer over landbouw in ontwikkelingslanden. Vrijwel alle fracties vinden dat het Nederlandse ontwikkelingsbeleid zich meer moet richten op vrouwen en de rechten van boerinnen in ontwikkelingslanden. Het gaat dan vooral om de rechten van vrouwen om grond te bezitten en om een betere positie te verwerven in organisaties en coöperatie.

“Vrouwen spelen een grote rol in de landbouw in ontwikkelingslanden, maar ze hebben weinig invloed. Dat moet anders”, aldus D66-kamerlid Wassilia Hachchi.

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken erkent de belangrijke rol van vrouwen bij de ontwikkeling van landbouw. “Daar is zeker aandacht voor in onze onwikkelingsprojecten.” Maar de wens van de kamer, om meer prioriteit te leggen bij de vrouwenrechten, wilde Knapen niet concretiseren.

PVV-kamerlid Johan Driessen vroeg de staatssecretaris of de zeer beperkte rechten van vrouwen in ontwikkelingslanden ook het gevolg zijn van de sharia in de islamitische landen. “Rechten gelieerd aan zede, gewoonten en geloof kunnen hierbij een rol spelen”, reageerde Knapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.