Home

Nieuws

K+S steekt 2,4 miljard euro in kaliwinningsproject in Canada

Kassel- Kunstmest- en kaliconcern K+S steekt 2,4 miljard euro in de uitbouw van de kaliwinningscapaciteit in de Canadese provincie Saskatchewan.

De raad van commissarissen van het Duitse concern heeft daarvoor het sein op groen gezet. De capaciteit komt met het initiatief volgens een vandaag uitgegeven mededeling van K+S in 2023 op 2,86 miljoen ton per jaar en op nog langere termijn op 4 miljoen ton. De start van de productie is niettemin al in 2015.

K+S neemt de investeringsbeslissing om beter te kunnen profiteren van de wereldwijde groei van de kalimarkt. Tevens is de investering een uitvloeisel van de overname van het Canadese exploratiebedrijf Potash One eerder dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.