Home

Nieuws

Jumbo heeft meeste biologische en fairtrade-producten

Amsterdam – Het Jumbo-filiaal aan de Boumaboulevard in Groningen heeft het grootste aanbod biologische en fairtrade-producten.

Dit blijkt uit de jaarlijkse ekotellingen van Milieudefensie. Milieudefensie nam 579 filialen onder de loep van 27 verschillende supermarktketens die meer dan twintig vestigingen hebben. Dit is 14 procent van alle supermarktfilialen in Nederland. Het Groningse Jumbo-filiaal had 1.062 biologische producten en 297 fairtrade-producten in het assortiment. Dit was het meeste van alle onderzochte filialen.

De ekotellingen gebeurden dit jaar voor de veertiende keer. De laatste vijf jaar was het supermarkt Plus aan de Arnhemseweg in Amersfoort die het grootste aanbod biologische en fairtrade-producten verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.