Home

Nieuws 736 x bekeken 1 reactie

John Deere: financiële crisis domper voor trekkermarkt

Moline – John Deere verwacht dat de Europese omzet na een sterk verkoopjaar in 2012 door het financiële tumult gelijk zal blijven. John Deere heeft dit bekend gemaakt bij de presentatie van sterke kwartaalcijfers.

Het afgelopen kwartaal boekte de machinebouwer een nettowinst van 670 miljoen dollar (500 miljoen euro), 46 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
De omzet van het bedrijf uit Illinois steeg 20 procent tot 8,6 miljard dollar (6,4 miljard euro). Cijfers over verkopen in Europa zijn niet bekendgemaakt. Concurrenten rapporteerden eerder winst- en omzetgroei ook door een sterke vraag naar machines in Europa en dan vooral Frankrijk en Duitsland.

De Federatie Agrotechniek meldt dat het aantal afgeleverde machines met 33 procent is toegenomen, hoewel de verkopen nog achterblijven bij de jaren 2007 en 2008. John Deere heeft wel bekendgemaakt dat de omzet buiten de VS en Canada 31 procent is gestegen in het afgelopen kwart en 38 procent op jaarbasis.

In Nederland denkt John Deere door een veranderde verkoopstructuur weer aan verloren marktaandeel te winnen. Het bedrijf van de groen-gele trekkers verloor het marktleiderschap in 2010 aan Fendt.
John Deere nam afscheid van de Nijmeegse importeur Louis Nagel BV en zette zelf een verkooporganisatie op met een beperkter aantal maar wel grotere, en volgens John Deere meer professionele dealers.

John Deere verwacht dat volgend jaar de omzet over het gehele jaar uit komt op 3,2 miljard dollar (2,4 miljard euro) en dat is zo’n 400 miljoen dollar meer dan de prognose voor dit jaar.
Concurrent Agco, bekend van de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, maakte een maand geleden een winststijging over het laatste kwartaal bekend van 49 procent en eveneens een omzetstijging van 20 procent. Agco verkocht met name meer machines in Europa.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arie.van.ommenversatel.nl

    john deere verkoop veel meer

Of registreer je om te kunnen reageren.