Home

Nieuws

Jaar van coöperatie gevierd in Nederland

Bussum - De Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw gaat volgend jaar, tijdens het jaar van de coöperatie diverse keren de coöperatievorm onder de aandacht brengen.

Er komt een onderzoek naar het imago van de coöperatie. Jos van Campen, voorzitter van de NCR: “Niet zozeer om erachter te komen wat het imago is, maar wat je ermee kunt doen.”

Hij refereert aan de televisiecommercial van uitvaartcoöperatie Dela. In spots wordt duidelijk vermeld dat het gaat om een coöperatie. De NCR wil met dit onderzoek graag achterhalen wat de kracht is van een coöperatie op het gebied van imago. “Het woord coöperatie is weer een soort reclamemiddel geworden”, aldus Van Campen. In maart 2012 moet het onderzoek klaar zijn.

De NCR komt ook met een informatiepocket over coöperaties voor scholieren. Op internet komt er een coöperatiespel. Een soort managementspel over coöperaties, opgesteld door medewerking van Wageningen Universiteit. Begin volgend jaar moet het spel online staan op een speciaal ingerichte site , die eveneens begin 2012 in de lucht is met meer informatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.