Home

Nieuws

Investeringen van Duitse boeren lopen terug

Berlijn- De economische stemming van de Duitse boeren is de afgelopen maanden licht afgekoeld. In vergelijking met een jaar geleden zijn er bovendien minder omvangrijke investeringsplannen.

Dat treft echter primair de plannen in de sfeer van de duurzame energie, dat wil zeggen windmolens, biovergisting en zonenergiepanelen. Dit blijkt uit de nieuwe conjunctuurbarometer van het Bauernverband (DBV) en de mechanisatiefabrikantenfederatie VDMA Landtechnik.

Het investeringsvolume loopt uitgaande van dit kwartaalsgewijs uitgevoerde onderzoek de komende zes maanden ten opzichte van een jaar geleden met 2,6 miljard euro terug naar 5,3 miljard euro. De investeringen in machines nemen toe, de investeringen in gebouwen worden echter eveneens iets lager dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.