Home

Nieuws 228 x bekeken 1 reactie

'In Floriadejaar geen sterke afbouw PT-promotiebeleid'

Zoetermeer - Handel en teelt willen Floriadeplannen voor aardbeien en asperges financieren via het PT, terwijl het formeel geen toekomstige taak meer is voor het schap.

Dat bleek in de sectorcommissievergadering groenten en fruit van het Productschap Tuinbouw (PT). De teelt diende promotieplannen in voor de Floriade volgend jaar in Venlo. Zo moet er een snoepboom komen met doordragende aardbeirassen, zodat de boom constant bloeit. De kosten, 75.000 euro, wil de teelt collectief financieren. Het PT adviseerde echter anders, omdat het geen toekomstige taak is. De sectorcommissievergadering besloot wel tot financiering.

Handelskoepel Frugi Venta wil geen scherpe afbouw van die taken in een Floriadejaar. "We steunen de lijn van het PT in de moderniseringdiscussie, maar we kunnen het beleid in het Floriadejaar 2012 niet zomaar omdraaien", stelt secretaris Leo Welschen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    TM Haegens

    Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahaha.

Of registreer je om te kunnen reageren.