Home

Nieuws

Hyacint woonplant van de maand december

Leiden – De hyacint op pot is door Bloemenbureau Holland uitgeroepen tot woonplant van de maand december.

Volgens het bureau is dit zeer terecht, want de hyacint op pot is een absolute blikvanger in de huiskamer. Zowel wat uiterlijk als geur betreft. De promotie-organisatie stelt ook dat onderzoek uitwijst dat mensen met een uitbundig bloeiende plant als de hyacint in huis zich lekkerder in hun vel voelen. En dat is vooral prettig tijdens de donkerste dagen van het jaar. De hyacint kan in elke ruimte staan waarbij een temperatuur van 16-18°C ideaal is. Plantenvoeding is niet nodig. De benoeming tot woonplant van de maand komt net voor de periode dat de hyacinten op pot (de zogenoemde spruithyacinten) in toenemende aantallen voor de veilingklokken komen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.