Home

Nieuws 255 x bekeken 1 reactie

Hongerende Guus Geurts houdt actie tegen liberaal landbouwbeleid

Doetinchem – Een liberaal landbouwbeleid leidt tot kaalslag onder boeren, wereldwijd. Dat vindt Guus Geurts, die al bijna drie weken niet meer eet om aandacht te trekken voor zijn standpunten over landbouwproductie, marktbescherming, voedselvoorziening en het klimaat.

Zelf spreekt Geurts (nog) niet van een hongerstaking maar van een vastenactie, die mogelijk later over zal gaan op een hongerstaking. Hij leeft op koffie, water, thee en wat zouten.

Geurts is boerenzoon, milieukundige en aanhanger van het ’andersglobalisme’, de beweging die zich verzet tegen globalisering van de wereldmarkt. Geurts’ verzet tegen globalisering en schaalvergroting gaat zo ver dat hij een veertig dagen durende vastenactie houdt. Maar bovenal is zijn actie een roep om voedselsoevereiniteit en klimaatrechtvaardigheid.

Geurts laat zich de komende dagen op verschillende locaties zien. Zo is hij op zondag 20 november op de Dag van de Verontwaardiging op de Dam in Amsterdam en op dinsdag 22 en donderdag 24 november op het Plein in Den Haag.

Zie ook: Geen andere weg

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Deze zou wel bij de nmv passen ze staan ergens voor kan lto nog veel van leren. Succes guus

Of registreer je om te kunnen reageren.