Home

Nieuws

Helft Fransen koopt lokale versproducten

Parijs – De helft van de Fransen zegt regelmatig groente en fruit, zuivel of vlees en vleeswaren van plaatselijke producenten te kopen. Volgens de meesten van hen krijgen ze zo beter smakende producten terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor meer werkgelegenheid in de eigen regio en behoud van het plaatselijke erfgoed.

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek voor winkelketen Metro Cash & Carry. Ruim de helft van de Fransen denkt daarbij dat ze voor dergelijke verswaren vooral in een kleine lokale winkel moeten zijn.

Zo’n twee-derde van de ondervraagden zegt wel te denken dat plaatselijke producten duurder zijn dan andere. ”Desondanks worden ze duidelijk door de consument geaccepteerd”, aldus directeur Philippe Pilliot van de nationale federatie van kruideniersbedrijven. Hij vermeldt daarbij echter wel dat de mensen die ondanks de prijs lokaal kopen meestal wel uit de hogere inkomenklassen afkomstig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.