Home

Nieuws 180 x bekeken

Heffingspapieren bloembollen door PT verzonden

Zoetermeer – Het productschap Tuinbouw heeft de bloembollenkwekers de heffingspapieren gezonden voor de PT heffing over 2010.

Aangifte is nodig, omdat de heffingsgrondslag is gebaseerd op de omzet. De kwekers kunnen digitaal aangifte doen. Degenen die dat doen krijgen gelijk zicht op de hoogte van de heffing die ze kunnen verwachten en waarvoor ze binnen enkele weken na de aangifte de nota zullen ontvangen. Het is overigens het laatste jaar dat de bloembollenkwekers aangifte moeten doen. Vanaf 2011 geldt namelijk een nieuwe heffingsverordening die is gebaseerd op het beteelde areaal.

Bloembollenkwekers die hun bollen via de veiling afzetten hebben de verandering overigens al gemerkt want in 2011 wordt geen PT heffing meer ingehouden bij veilingtransacties. Ook die kwekers ontvangen in de loop van 2012 een nota adie is gebaseerd op het beteelde areaal.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.