Home

Nieuws 308 x bekeken 2 reacties

Grote belangstelling bij boeren voor project zonnepanelen

Zwolle - Boeren in Overijssel en Flevoland zijn geïnteresseerd om gezamenlijk zonnepanelen af te nemen.

Dit bleek tijdens de eerste voorlichtingsavonden in de provincies Overijssel (Dalfsen) en Flevoland (Lelystad) die LTO Noord organiseerde. Onder de bezoekers was veel interesse maar er zijn ook nog veel vragen met betrekking tot terugverdientijden en de onzekerheid over het overheidsbeleid met betrekking tot zonne-energie.

Het project ‘Vraagbundeling zonnepanelen’ is een initiatief van LTO Noord dat in de provincies Overrijssel en Flevoland wordt gestart. Tot half december kunnen boeren aangeven of ze geïnteresseerd zijn in de aanschaf van panelen. LTO Noord zal dan naar verwachting in januari beginnen met de onderhandelingen bij leveranciers. De uitkomst van de de onderhandelingen wordt eerst teruggekoppeld aan de deelnemers voordat ze tot aankoop van de panelen overgaan.

“Het effect van grootschalige inkoop is dat de investering per zonnepaneel lager wordt. Het gaat om minimaal 100 panelen per bedrijf waarbij met collectief inkopen een besparing van 10 tot 15 procent gerealiseerd kan worden”, volgens projectleider Gerard van Drooge van Projecten LTO Noord.

Van Drooge verwacht dat de eerste zonnepanelen in het voorjaar van 2012 geplaatst gaan worden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Er is wel belangstelling zonnepanelen. Belangstelling is totaal wat anders dan ook daadwerkelijk zonnepanelen aanschaffen.

  • no-profile-image

    Was de LTO ook al niet eens bezig met aandelen in een recreatiepark? En hoe liep dat ook al weer af?

Of registreer je om te kunnen reageren.