Home

Nieuws 220 x bekeken

Grondprijs daalt na korte opleving

Apeldoorn - De grondprijs is na een opleving in september in oktober weer gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. In oktober werd een hectare grasland in Nederland gemiddeld voor 39.109 euro verkocht. Dat is 3 procent minder dan in september. De waarde van bouwland daalde in een maand tijd met 6 procent naar 40.758 euro per hectare.

De grote schommelingen zijn mogelijk het gevolg van het beperkt aantal transacties op de grondmarkt. Op basis van kwartaalcijfers lijken de prijzen dit jaar vrij stabiel. In het derde kwartaal steeg de prijs voor grasland licht met 1,5 procent naar 37.376 euro per hectare ten opzichte van het tweede kwartaal. Voor bouwland werd een stijging van 1 procent genoteerd naar 39.101 euro per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.