Home

Nieuws

Groenlinks en CDA positief over overgangsregeling voedselbanken

Den Haag/Brussel - Tweede Kamerfracties van Groenlinks en CDA zijn positief over de overgangsregeling voor voedselhulp voor minderbedeelden in Europa.

De landbouwraad stemde maandag in met het voornemen om de voedselhulp aan minderbedeelden de komende twee jaar nog mogelijk te maken, zij het met een aanzienlijk lager budget dan tot nu toe. CDA en Groenlinks hadden in de Tweede Kamer een motie ingediend om de regeling voor te zetten. De Europese regeling voor voedselhulp werd eerder ingevuld door gebruik van interventie-voorraden. De laatste jaren werden er bij gebrek aan interventie-voorraden ook producten op de vrije markt gekocht. Meerdere lidstaten hadden hier moeite mee. De landbouwraad heeft nu besloten om hier niet direct mee te stoppen, maar om een overgangsregeling in te stellen. Vanaf 2014 valt het voedselprogramma onder het sociale beleid.

“Door dit besluit kunnen de voedselbanken tot 2014 profiteren van Europese steun. Zij kunnen in de tussentijd een alternatief zoeken voor deze steun en armen in Europa zitten niet ineens zonder voedsel,” zeggen Kamerleden Arjan El Fassed van Groenlinks en Ger Koopmans van het CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.