Home

Nieuws

Greenery- en ZON-telers kopen aardwarmtebedrijf

IJsselmuiden – De gebroeders Van den Belt zijn de nieuwe eigenaren van het aardwarmtebedrijf in de Koekoekspolder.

Jacob van den Belt is trostomatenteler voor ZON in IJsselmuiden, terwijl zijn broer Klaas in dezelfde gemeente Kampen een eigen tomatenbedrijf heeft en lid is van Coforta. De broers tekenen woensdag voor de overdracht van het failliete aardwarmtebedrijf Ambo Valentes. Zij zullen pruimtomaten telen op het bedrijf van 5,5 hectare waar Ambo Valentes tot dit jaar een komkommerbedrijf voerde.

Afnemer groothandel Postuma is blij met de aankoop en verwacht product af te nemen van de broers. ”We nemen nu al trostomaten af van Jacob en andere soorten van Klaas van den Belt. Daarvoor doen we zaken met ZON en The Greenery. Ik ben benieuwd hoe ze dat straks gaan doen op het nieuwe gezamenlijke bedrijf. Dat zal onderling wel wat discussie opleveren”, laat het groothandelsbedrijf weten. Jacob van den Belt kon nog niet reageren.

Vanaf januari verwachten de bedrijven in het aardwarmteclusters warmte te halen uit de putten. Dat zal op beperkte schaal zijn in de eerste weken.

Curator Marcel Teunis is tevreden over de overnamesom, die overeenkomt met de verwachting. Teunis wil nog geen details geven over de overnamesom. Het aardwarmtecluster laat weten dat Van den Belt volgens de normale voorwaarden zullen meedraaien in het cluster. ”Voor de exploitatie heeft de overname geen gevolgen”, stelt Radboud Vorage, directeur van Greenhousegeopower.

Of registreer je om te kunnen reageren.