Home

Nieuws

Glaskracht blij met aanvechten gastarieven

Bleiswijk – LTO Glaskracht is blij met de gerechtelijke stappen die de organisatie van grootverbruikers van energie (VemW) onderneemt tegen de hoge gastarieven.

Als de rechtsgang gunstig uitpakt, kan dat de tuinders ook voordeel opleveren, denkt energiespecialist Rob van der Valk. LTO Glaskracht staakte zelf de rechtsgang, omdat de kosten voor de procedure te hoog opliepen. “We hebben besloten daar geen gevolg aan te geven, in de wetenschap dat er andere partijen zijn die wel doorzetten.”

VemW vindt dat de overheid de tarieven voor gas kunstmatig hoog houdt en wil de methode die wordt gebruikt voor het vaststellen van de prijs door de rechter laten toetsen. Eerder is door de mededingingsautoriteit (NmA) bepaald dat de gastransportservices 400 miljoen terug moesten betalen aan klanten, daarvan is 20 miljoen ten goede gekomen aan de tuinder, aldus LTO Glaskracht. “Ook blijven de tarieven in de toekomst gekort”, weet Van der Valk.

Van der Valk geeft aan dat VemW niet de enige partij is die de hete kolen uit het vuur moet halen. “Wij doen andere dossiers, waaronder het OV-exittarief. Dat komt ook de leden van VemW ten goede.”

Of registreer je om te kunnen reageren.