Home

Nieuws

Gezuiverd rioolwater vol resistente bacteriën

Minneapolis - Gezuiverd rioolwater kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van resistentie tegen antibiotica bij bacteriën. Dat zeggen onderzoekers van de University of Minnesota in een publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift Environmental Science and Technology.

Zelfs als de beste zuiveringstechnieken worden toegepast, worden resistente bacteriën niet afgebroken, aldus onderzoeker Timothy LaPara.

Volgens Lapare is tot nog toe veel te weinig aandacht geweest voor antibioticaresistentie in gezuiverd rioolwater, terwijl er wel heel veel nadruk ligt op de aanwezigheid van antibiotica in agrarische producten.

Het onderzoek werd uitgevoerd in oppervlaktewater waarop rioolwater werd geloosd. In de buurt van lozingspunten was de hoeveelheid antibiotica-resistentie veel hoger. De onderzoeker zegt dat meer onderzoek gedaan moet worden naar de behandeling van rioolwater.

Of registreer je om te kunnen reageren.