Home

Nieuws

Genoomselectie versnelt genetische vooruitgang

Oirschot – Genoomselectie, selectie op basis van het DNA-profiel, kan de genetische vooruitgang met 30 procent versnellen. Dat zei Jos Kneepkens, manager Nederland van fokkerij-organisatie Topigs tijdens een voorlichtingsavond van Topigs.

Kneepkens sprak van een turbo op de fokkerij.

Bij genoomselectie worden kenmerken als spekdikte, voerconversie, groeisnelheid en dergelijke meteen gelinkt aan de DNA-profielen. Als de gunstigste DNA-structuren bekend zijn, is het in principe mogelijk de dieren met deze DNA-structuur al meteen na de geboorte uit te selecteren om verder mee te fokken. Hierdoor wordt de genetische vooruitgang versneld.

Topigs heeft een investeringsprogramma van miljoenen euro’s voor Genoom-selectie.

Of registreer je om te kunnen reageren.