Home

Nieuws

Gemiddeld betere prijzen voor Hippeastrum

Aalsmeer – Vorige week werden op de bloemenveilingen gemiddeld genomen betere prijzen betaald voor Hippeastrum (Amaryllis) dan een week eerder.

De aanvoer bedroeg 2,4 miljoen stelen die op € 0,86 uitkwamen hetgeen bijna 15 cent hoger is dan een week eerder. Dergelijke resultaten geven moed en gehoopt wordt dat de lijn kan worden doorgezet en men niet uitkomt op net zo’n teleurstellende maand december als vorig jaar toen met name de sneeuwval roet in het eten gooide.

De aanvoer van Irissen is al enkele weken stabiel op 1,4 miljoen stuks. De prijs komt uit op tien cent, hetgeen een lichtere verbetering is. Zantedeschia (Calla) doet het op dit moment qua prijs ook goed. Het aanbod van dit product ligt thans ongeveer 20 procent lager dan vorig jaar in dezelfde week. Met name de kleinbloemigen doen het door de krimp in het aanbod goed, want de 60 cent per stuk die werd gerealiseerd is 10 cent beter dan vorig jaar.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.