Home

Nieuws

Gemeente Twenterand blijft komst Family Farmers bestrijden

Vriezenveen - De gemeente Twenterand is geenzins moegestreden tegen de komst van Family Farmers. De gemeente heeft nieuwe argumenten bij de Raad van State (RvS) neergelegd die moeten aantonen dat de vestiging in het LOG Fortwijk niet mogelijk is.

Begin dit jaar had de RvS Family Farmers nog in het gelijk gesteld omdat in de ogen van het rechterlijk college de argumentatie van Twenterand niet deugde. Verantwoordelijk wethouder Roel Koster heeft er vertrouwen in dat de argumentatie om Family Farmers te weren nu wel stand houdt. Koster: “Er is niet voldaan aan voorwaarden van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005’.

Family Farmers heeft bijvoorbeeld niet aangetoond waarom ze geen vrijkomende agrarische bouwpercelen zou kunnen gebruiken. Ook is niet aangetoond waarom het noodzakelijk is een bouwblok groter dan 1 hectare te hebben. We hebben van Family Farmers op geen enkele manier inzicht gekregen waarom een kleiner bouwperceel onmogelijk zou zijn. Ook is er geen sprake is van landschappelijke inpassing het bedrijf. Het gebouw is direct zichtbaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.