Home

Nieuws 189 x bekeken

Frugi Venta peilt leden over financiering promotie

Den Haag – Handelskoepel Frugi Venta gaat op korte termijn bij haar leden-handelsbedrijven peilen of en hoe zij willen bijdragen aan promotie en marktonderzoek.

De financiering gaat nu collectief via het Productschap Tuinbouw, maar deze taken worden geschrapt. Om die taken ook na 2013 voort te zetten, moet een alternatieve financiering ontstaan. ”Dat kan privaat of publiek. We zien bijvoorbeeld kansen om taken als ICT en logistiek in het topsectorenbeleid op te nemen en dat toch via het PT te laten financieren”, aldus secretaris Leo Welschen. Alleen in uitzonderlijke situaties kan het PT straks nog de financiering regelen voor deze taken.

In het eerste kwartaal van 2012 gaan Stichting Marktonderzoek, PT, het GroentenFruit Bureau en branche-organisaties overleggen over voortzetting van taken als promotie en onderzoek. ”Voor die tijd willen we onze leden daarover raadplegen. Uit de ondernemingspeiling bleek het draagvlak voor deze taken teleurstellend, maar we willen hiermee toch door.”

Of registreer je om te kunnen reageren.