Home

Nieuws

FrieslandCampina voert lijst grootste agricoöperaties aan

Utrecht – FrieslandCampina voert dit jaar weer de top 40 aan van grootste coöperaties in de agribusiness.

Jaarlijks stelt de Nederlandse Coöperatieve Raad (NCR) een lijst op van Nederlandse land- en tuinbouwcoöperaties gerangschikt naar netto-omzet. FrieslandCampina voert dit jaar de lijst aan met een netto-omzet van bijna 9 miljard in 2010. Vorig jaar was dit nog Vion. Toen stond de zuivelcoöperatie op de tweede plaats. Op de derde plaats staat ForFarmers en bloemenveiling FloraHolland neemt de vierde positie in. Nummer vijf is Agrifirm.

De totale omzet van de veertig ondernemingen die gerangschikt zijn, is bijna 37 miljard euro in 2010. In 2009 was dezelfde groep goed voor een netto-omzet van 33,2 miljard euro. Dat betekent een stijging van ruim 10 procent. Driekwart van de coöperaties laat in 2010 een stijgende omzet zien. Dit komt omdat 2009 als gevolg van de recessie een slecht referentiejaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.