Home

Nieuws

Fransen vormen super-coop

Parijs – De Franse coöperaties Coop de France en InVivo gaan nauw samenwerken. Daartoe hebben ze onder de naam Acooa een gezamenlijke associatie, een in Frankrijk bestaande ondernemingsvorm, opgericht.

Acooa gaat zich onder meer richten op versterking van de agrarische lobby in zowel Parijs als Brussel, versterken en promoten van het coöperatieve model en bijeenbrengen van het regionale aanbod op het gebied van opleidingen en onderzoek. Ook wil de nieuwe associatie de handelspositie van de Franse landbouw en de coöperaties in het bijzonder in het buitenland verder versterken.

De beide partners van Acooa hebben een verschillende achtergrond. Coop de France komt meer voort uit de boeren en hun bonden en verenigt momenteel 2.900 coöperatieve bedrijven met samen 150.000 werknemers. InVivo is meer bedrijfsmatig opgezet en is met een omzet van zes miljard de grootste coöperatieve onderneming in de Franse landbouw. Bij InVivo zijn 279 afzonderlijke landbouwcoöperaties aangesloten terwijl het bedrijf wereldwijd werk biedt aan 6.500 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.