Home

Nieuws

Franse varkensprijs weer halve cent hoger

Plérin – Op de Franse varkensmarkt in Plérin is de notering tijdens de tweede veiling van deze week met een halve cent omhoog gegaan naar € 1,460 per kilo.

Maandag was de notering met niet meer dan 0,3 cent gestegen.

Sinds begin september is de notering op de Marché du Porc Breton nu vrijwel onafgebroken omhoog gegaan. Begin die maand stond de varkensprijs in Plérin nog op € 1,277 per kilo, zodat inmiddels een stijging met meer dan 14 procent is gerealiseerd.

Het bestuur van de MPB stelt ’dat de markt eens te meer zijn rol maximaal heeft gespeeld.’ De binnenlandse vraag ligt op een redelijk peil, de exportvraag is groot terwijl het aanbod aan de andere kant relatief gering is. ”Eindelijk wat verlichting voor de varkenshouders aan het eind van dit atypische jaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.