Home

Nieuws

Franse varkensprijs omhoog ondanks korte weken

Plerin – Op de Franse varkensmarkt in Plérin, Bretagne, is donderdag een notering tot stand gekomen van 1,407 euro per kilo.

Dat is twee cent meer dan tijdens de veiling van maandag toen de prijs nagenoeg stabiel bleef. De hogere prijs is opvallend omdat Frankrijk begin november twee nationale feestdagen kent, de 1e en de 11e, waardoor er twee keer een werkweek van vier dagen op de agenda staat.

‘’De factoren die van invloed zijn op de varkensprijzen zijn aan het eind van 2011 in belangrijke mate gewijzigd,’’ stelt het bestuur van de Marché du Porc Breton in Plérin. ‘’Het aanbod is niet uitbundig maar de vraag vertoont een buitengewone activiteit voor een week van vier dagen.’’ Volgens de MPB ‘moet die hogere tendens bevestigd worden door een algemene verhoging van de varkensprijzen in het noorden van de EU’.

Of registreer je om te kunnen reageren.