Home

Nieuws 421 x bekeken

Franse varkensprijs 'crasht'

Plerin – Op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton in Plérin is de notering donderdag met 3,7 eurocent gedaald naar 1,418 euro per kilo.

Het beursbestuur spreekt van een ‘scherpe bijstelling’ en vraagt zich nu af of de opvallende verhoging met vijf eurocent die vorige week woensdag op het veilingbord verscheen niet een stap te ver is geweest.

De prijs van 1,418 euro per kilo blijft, op de twee recordnoteringen van vorige week na, nog wel het hoogste niveau van dit jaar. Toch denkt de Marché du Porc Breton dat de Franse markt met de stijging van afgelopen week op de rest van Europa vooruit is gelopen. ‘’Het is waar dat andere Europese landen, en met name Duitsland, de Bretonse prijsstijging niet hebben gevolgd. Daardoor is een prijsverschil met andere aanbieders ontstaan.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.