Home

Nieuws

Franse runderslacht blijft dalen

Parijs – Franse slachterijen hebben in september 420.254 runderen verwerkt, dat is 5,7 procent minder dan een jaar eerder.

De daling is van de laatste maanden want over de periode januari tot en met september komt de runderslacht nog altijd bijna 3 procent hoger uit dan vorig jaar. De daling doet zich vooral voor bij stieren waarvan er nu zo’n 18 procent minder worden geslacht. De agrarische infodienst Agreste wijt de terugloop aan een sterke toename van de export van levende runderen. Door het kleinere aanbod liggen de veeprijzen echter wel op een flink hoger niveau dan in 2010.

Ook bij varkens is sprake van lagere slachtcijfers. Hier kwam de aanvoer in september uit op 2.075.179 dieren, 3,5 procent minder dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van dit jaar blijft de terugloop nog beperkt tot 0,4 procent. De export van levende varkens naar Nederland, België en nieuwere EU-leden is een stuk minder dan vorig jaar terwijl de invoer van varkensvlees op jaarbasis met bijna 10 procent is gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.