Home

Nieuws

FloraHolland en VGB in conflict over tarieven

Aalsmeer – Bloemenveiling FloraHolland en de overkoepelende organisatie voor handelsbedrijven VGB zijn het oneens over veilingtarieven voor 2012.

Volgens de VGB kunnen tarieven voor met name het online ’Kopen op Afstand’ omlaag, maar de bloemenveiling stuurt juist aan op verhoging. De tarieven worden normaliter in goed overleg vastgesteld.

VGB vindt dat de economische crisis aanleiding geven de tarieven te matigen. FloraHolland wil echter een minimale winst boeken op activiteiten om te kunnen blijven investeren in een sterker handelsplatform. De veiling heeft de mogelijkheid zelf de tarieven voor 2012 eenzijdig vast te stellen.

FloraHolland wil ook tarieven verhogen voor onder meer het beheren van de zogenoemde Deense containers. Omdat op concernniveau geen overeenstemming is bereikt, is er ook geen akkoord over tarieven die per vestiging worden berekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.