Home

Nieuws 294 x bekeken

Failliet tomatenbedrijf gedwongen geveild

Kwintsheul – Donderdag sluit de veiling van een tomatenbedrijf in Kwintsheul. Het gaat om een kavel van 3,3 hectare die gedwongen wordt verkocht.

Het is een individuele veiling van een bedrijf dat eerder door veilingmakelaar DTZ Zadelhoff uit de verkoop werd gehaald. De ondernemer is in september door de rechter failliet verklaard, nadat de Rabobank in juni van dit jaar het krediet heeft opgezegd.

De ondernemer in kwestie had te maken met een sterk teruglopende jaaromzet vanaf 2008. Dat blijkt uit het faillissementsverslag. Het openingsbod bedraagt 1,6 miljoen euro, maar de ondernemer is de bank nog ruim het dubbele schuldig. Ook kampt de ondernemer in kwestie met een behoorlijke schuldenlast.

Als oorzaak van het faillissement worden de teruglopende marges aangeduid. Ook zouden de kredietcrisis en de nasleep van de Ehec-crisis de betreffende ondernemer flink hebben benadeeld. Met het faillissement zijn de vier werknemers van het bedrijf op straat komen te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.